Καλώς Ήρθατε


Σ΄ αυτή τη σελίδα θα βρείτε και το υλικό που δώσατε εσείς σχετικά με το περιοδικό.

Σας θυμίζω οτι υπάρχει και η σελίδα:
https://sites.google.com/site/2sten11emathetikoperiodiko/
όπου θα βρείτε υλικό για έμπνευση σχετικά με την θεματολογία / αρθρογραφία σας.

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ.

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Συνταγές. [Αναστασία Μαμμή].


MARSHMALLOWS

ΥΛΙΚΑ:
400 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
4 φύλλα ζελατίνας (20 γρ.)
άχνη ζάχαρη για την επικάλυψη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τη ζάχαρη μαζί με το νερό για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το ρίχνουμε μέσα στο μίξερ και το χτυπάμε έως ότου ασπρίσει και σφίξει όπως η μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα. Σε μία λαδόκολλα απλώνουμε άχνη ζάχαρη και από πάνω το μείγμα σε πάχος 1-2 εκ. Πασπαλίζουμε με άχνη, αφήνουμε για αρκετές ώρες εκτός ψυγείου, να σταθεροποιηθεί (προτιμότερο μία νύχτα) κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και τα τυλίγουμε με άχνη ζάχαρη.

Εάν θέλουμε τα περνάμε σε καλαμάκια. Επίσης, καθώς χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ, μπορούμε να το χρωματίσουμε με λίγες σταγόνες από το χρώμα της αρεσκείας μας (χρώμα ζαχαροπλαστικής).


Προετοιμασία: 15 λεπτά
Βάρος: 350 γρ.




Panettone!
Τελικά βρήκα την συνταγή που έψαχνα. Έκανα μεγάλη έρευνα και κατέληξα σ' αυτή, την μπελαλίδικη μεν, αλλά πολύ καλή συνταγή. Είναι από ένα ιταλικό site. Πάρτε κουράγιο , γιατί θέλει ολόκληρη μέρα, και φτιάξτε το. Καλά Χριστούγεννα!



Συστατικά

  •        1 αυγό                                               
  •        180 γρ. βούτυρο
  •        70 γρ. σουλτανίνα                                                      
  •        180 γρ. ζάχαρη
  •        850 γρ. αλεύρι
  •        100 γρ. μαγιά
  •        4 κρόκοι
  •        50 γρ. κόντιτα

Οδηγίες

  1. Διαλύστε σε λίγο νερό την μαγιά και βάλτε σε λεκάνη με 100 γρ. αλεύρι. 
  2. Φτιάξτε ένα μικρό ψωμάκι και αφήστε το να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 3 ώρες. 
  3. Ξαναζυμώστε και προσθέστε άλλα 100 γρ. αλεύρι και λίγο ακόμη νερό. Αφήστε το και πάλι για άλλες 2 ώρες να φουσκώσει.
  4. Στο μεταξύ, βάλτε το υπόλοιπο αλεύρι σε μια λεκάνη, κάντε ένα πηγάδι και ρίξτε την ζάχαρη, τους κρόκους και το αυγό, μια πρέζα αλάτι και το βούτυρο λιωμένο.
  5. Δουλέψτε με δύναμη να γίνει μια ζύμη μαλακή. Ίσως χρειαστεί να ρίξετε και λίγο γάλα χλιαρό. 
  6. Συνεχίστε να δουλεύετε την ζύμη και μετά ρίξτε το μίγμα της μαγιάς, τις σταφιδες και τα φρούτα. Η ζύμη πρέπει να γίνει λεία και γυαλιστερή και να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. 
  7. Την αφήνετε και πάλι να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες. 
  8. Την χωρίζετε σε 2 ή και τρια κομμάτια τα οποία βάζετε σε φόρμες όρθιες στρογγυλές ή σε κάτι αντίστοιχο. Επειδή φουσκώνει πάρα πολύ δεν πρέπει να φτάνει ούτε καν στο μισό της φορμας. Αν θέλετε βάζετε στο στόμιο ένα χαρτόνι σε λωρίδα που θα δώσει στην φόρμα έξτρα ύψος. 
  9. Αφήνετε ξανά να φυσκώσει και πριν βάλετε στο φούρνο του κάνετε μια μαχαιριά και του βάζετε ένα καρυδάκι βούτυρο. 
  10. Το ψήνετε σε φούρνο 170 βαθμών μέχρι να αποκτήσει καστανό χρώμα.


Λίγα μυστικά ακόμα.

Είναι απίστευτο το πόσο πολύ φουσκώνει. Εγώ έφτιαξα δυο φόρμες αλλά θα μπορούσα σίγουρα να φτιάξω τρεις. Είναι σαν έτοιμο, πολύ πολύ αφράτο και νόστιμο. Πριν σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.



Αναστασία Μαμμή

Δεν υπάρχουν σχόλια: