Καλώς Ήρθατε


Σ΄ αυτή τη σελίδα θα βρείτε και το υλικό που δώσατε εσείς σχετικά με το περιοδικό.

Σας θυμίζω οτι υπάρχει και η σελίδα:
https://sites.google.com/site/2sten11emathetikoperiodiko/
όπου θα βρείτε υλικό για έμπνευση σχετικά με την θεματολογία / αρθρογραφία σας.

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ.

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Επηρεάζουν οι συνθήκες του μαθήματος την απόδοση των μαθητών; [Κέλλυ Μπούρδαλου].


Η απάντηση στην ερώτηση αυτή είναι «ναι» και όπως όλοι γνωρίζουμε οι ελλείψεις στο σχολείο μας είναι εμφανείς. Καταρχάς η έλλειψη αιθουσών για την ικανοποίηση των αναγκών των μαθητών και των καθηγητών είναι καθημερινό πρόβλημα. Το σχολείο μας δεν διαθέτει αίθουσα εκδηλώσεων και κάθε γιορτή του σχολείου παρουσιάζεται κάτω από ένα υπόστεγο. Η αίθουσα των καλλιτεχνικών είναι υπερβολικά μικρή και δεν δίνει την δυνατότητα στους μαθητές να ανακαλύπτουν τα ταλέντα τους. Ο εξοπλισμός στην αίθουσα της χημείας είναι παλιός και μπορεί αν γίνει  ακόμα και επικίνδυνος. Επίσης η χορωδία του σχολείου δεν διαθέτει δική της αίθουσα αλλά μεταφέρεται σε αίθουσες που δεν γίνεται μάθημα.
Τα αποθέματα βιβλίων δεν αρκούν πάντα για όλα τα παιδιά και μερικοί μαθητές χρειάστηκε να περιμένουν η και να αγοράζουν κάποια βιβλία. Οι πίνακες του σχολείου επίσης παλιοί πρασινοπίνακες και χρησιμοποιούν κιμωλία. Το κυλικείο του σχολείου είναι πολύ μικρό και δεν ικανοποιεί πάντα τις ανάγκες και των τριακοσίων μαθητών, ο οποίοι αναγκάζονται να αγοράζουν φαγητό πριν έρθουν στο σχολείο. Στο σχολείο μας επίσης δεν υπάρχει κλειστός χώρος για τις βροχερές μέρες και έτσι οι μαθητές παραμένουν μέσα στις αίθουσες. Ακόμα τα πολυμελή τμήματα εμποδίζουν πολλούς μαθητές να συμμετέχουν στο μάθημα.
Τέτοιες ελλείψεις μπορούν να καλυφθούν σε συνεργασία των μαθητών με τον διευθυντή και τους καθηγητές. Το κράτος επίσης θα πρέπει να βοηθήσει και να συμμετάσχει ενεργά στην επίλυση των προβλημάτων αυτών. Χρήματα πρέπει να διατεθούν  για την επέκταση των σχολικών κτηρίων και την αγορά πιο σύγχρονων υλικών και εργαλείων. Τέλος με την προσπάθεια σίγουρα θα επιτευχθεί πρόοδος όχι μόνο στα σχολεία αλλά και στην κοινωνία.                        

Κέλλυ Μπούρδαλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: