Καλώς Ήρθατε


Σ΄ αυτή τη σελίδα θα βρείτε και το υλικό που δώσατε εσείς σχετικά με το περιοδικό.

Σας θυμίζω οτι υπάρχει και η σελίδα:
https://sites.google.com/site/2sten11emathetikoperiodiko/
όπου θα βρείτε υλικό για έμπνευση σχετικά με την θεματολογία / αρθρογραφία σας.

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ.

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Το Σχολείο μου και τα προβλήματα του. [Χ. Κ.]




Το Σχολείο μου
και τα προβλήματα του.


Το σχολείο στο οποίο φοιτούμε δε διαφέρει ουσιαστικά από τα περισσότερα σχολικά κτίρια των μεγάλων αστικών κέντρων. Είναι ένα γενικά μεγάλο οικοδόμημα  που θα θεωρηθεί επιβλητικό αρχικά. Στην πραγματικότητα όμως είναι απρόσωπο και μουντό κτίριο το οποίο δεν ευνοεί το αισθητικό κριτήριο των μαθητών που φιλοξενεί. Διαθέτει ένα γενικά μεγάλο προαύλιο χώρο όπου δεξιά και αριστερά περιβάλλεται από άλλα σχολικά κτίρια, το οποίο περιβάλλον μας δημιουργεί μια έντονη ασφυκτική διάθεση. Ακόμα κάποιες φορές δεν μπορούμε να κάνουμε μάθημα από τις φωνές που ακούγονται από τα παιδιά των απέναντι κτιρίων. Δυστυχώς δεν περιέχει χώρους με πράσινο και λουλούδια. Έχει αρκετές αίθουσες εκτός από χώρο εκδηλώσεων και έτσι αναγκαζόμαστε να κάνουμε τις γιορτές μας στο προαύλιο!
Το γραφείο των καθηγητών (που βρίσκεται στο απέναντι κτίριο πάνω από μια μικρή βιβλιοθήκη) είναι απρόσωπο και ψυχρό.
Θα θέλαμε το σχολείο μας να διαθέτει περισσότερους χώρους, οπτικοακουστικά μέσα τα οποία θα αξιοποιούν με μεγαλύτερη συχνότητα από τους καθηγητές μας όλων των ειδικοτήτων.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα του σχολείου μας είναι:

•   Οι λάμπες μερικών αιθουσών αρχίζουν και ξεκολλούν  από την πολλαπλή χρήση τους.

•  Το υπόστεγο στο οποίο κάνουμε γυμναστική και εκδηλώσεις είναι τρύπιο σε πολλά σημεία με αποτέλεσμα όταν ο καιρός είναι άστατος να βρεχόμαστε.

•   Το κτίριο είναι ιδιαιτέρα αφιλόξενο για τους εφήβους. Θα μπορούσαμε να το βάψουμε σε χρώματα ευχάριστα στο μάτι και να ζητηθεί από εμάς τους ίδιους να σχεδιάσουμε  ’’γκράφιτι’’ σε μερικούς τοίχους. Έτσι το περιβάλλον θα είναι πιο φιλόξενο και θα αντιπροσωπεύει την προσωπικότητα των νέων!

•   Οι τάξεις είναι μουντές... Τις οποίες θα μπορούσαμε να βάψουμε  με έντονα χρώματα, να προσθέσουμε ωραίες πολύχρωμες κουρτίνες και στον τοίχο να κρεμαστούν αφίσες ή εργασίες μαθητών.

•  Το κυλικείο θα πρέπει να προσφέρει ποιό καθαρά προϊόντα και πριν δώσει στους μαθητές αυτό που επιθυμούν θα ήταν προτιμότερο να το ελέγχει.

•  Τα περισσότερα παράθυρα του σχολείου μας είναι σκουριασμένα και δεν μπορούμε να τα ανοίξουμε με αποτέλεσμα οι αίθουσες να μην αερίζονται!!!

•  Το χημείο θα έπρεπε να διαθέτει περισσότερους καινούριους εξοπλισμούς διότι τα περισσότερα αντικείμενα έχουν χαλάσει και είναι αρκετά επικίνδυνα.

•  Οι τουαλέτες θα μπορούσαν να ήταν πιο καθαρές διότι είναι καινούριες και είναι κρίμα να βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση!


  Η συμπεριφορά ορισμένων καθηγητών απέναντι στους μαθητές είναι ειλικρινά απαράδεκτη! Οι καθηγητές θα πρέπει να καταλαβαίνουν, να συζητούν και να αποδέχονται τις απόψεις των μαθητών και όχι να φωνάζουν με την παραμικρή λεπτομέρεια!

  Τέλος η αίθουσα των καλλιτεχνικών είναι πολύ μικρή και οι μαθητές δεν μπορούν να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες...! 


Ας ξεκινήσουμε την προσπάθεια άμεσα φροντίζοντας να διατηρούμε το σχολείο μας πάντα καθαρό. Καλείται ο καθένας μας προσωπικά να γίνει πρωτεργάτης για ένα σχολείο φιλόξενο, ευχάριστο και φιλικό για Όλους μας!




Της μαθήτριας: Χ. Κ. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: